sekolah Indrya sana
Door: Laura
Blijf op de hoogte en volg laura
22 Februari 2007 | Indonesië, Malang
Hallo allemaal, vandaag was mijn eerste officiele dag op school. Eigenlijk wilde ik er om 7 uur zijn, met het daadwerkelijke begin maar zo vroeg zijn ze bij ons thuis niet.. Uiteindelijk was ik er om half negen. Ik werd hartelijk welkom geheten en mocht beginnen bij kelas lima (klas 5). Met juf (ibu) Fransisca. Ik zat naast haar aan het bureau voorin de klas. Zij sprak een beetje engels, ik een beetje indonesisch en de kindertjes keken toe, Ze waren wel verbaasd dat ik zomaar mee liep met de juf. De indriasana school is een katholieke, zeer gediscliplineerde school. Er wordt vaak gebeden, maar kort en de kinderen moeten voor hun leeftijd al veel leren en weten. Ze hebben alle vakken die in Nederland ook gevolgd worden. Ook hebben ze engels, dat in nederland geloof ik op de basisschool niet wordt gegeven. Best moelijk ook voor deze kinderen. Maar goed, het was erg leuk en leerzaam. Zaterdag ga ik weer meelopen maar dan met kelas nol kecil. Dat is klas nul voor de allerkleinsten. Dan krijg je kelas nol besar, voor de kindertjes die al iets groter zijn. Je kunt dit vergelijken met groep 1 en 2 . Daarna begint de telling bij klas 1 t/m 6. Op alle klassen wordt Godsdienst gegeven, dit is het meest belangrijke vak op school. Als ze daar een onvoldoende op hebben, blijven ze zitten, ongeacht de rest van de cijfers. Voor deze lessen komt een speciale leraar, die volgens de kinderen erg goed les kan geven. Ik ben benieuwd, deze man vroeg direct of ik al getrouwd was... Dat doen alle mannen hier dus ik maak me geen illusie..
Verder is er ook nog een beetje triest nieuws. De poes, die aan de beterende hand was, is nu weer heel ziek. Omdat hij al wat aangesterkt was, begon hij zijn territorium weer te verdedingen. Hierdoor kreeg hij het aan de stok met een andere kat en is flink toegetakeld. Zijn hele bekje bloedde weer, terwijl dat net weer een beetje dicht was waardoor hij weer kon eten. Ik hoop dat hij het overleeft deze keer. In Nederland zou het gehecht zijn en binnen een week weer beter. Hier kost hechten een vermogen, en het is maar de vraag of het helpt. Door de zieke poes (en wat familieproblemen van Pipiet) is de sfeer in huis niet zo heel gezellig. Ik ben maar naar het internetcafe gevlucht..
Maar er is ook nog goed nieuws, eigenlijk nieuws van gister. Er is weer een kindje "geadopteerd". Ze heet Difa, een ontzettend lief klein meisje. Mijn opa en oma zijn de gelukkigen die dit kindje mochten sponsoren! Later zal ik er meer over vertellen.
22 Februari 2007 - 11:57
Louise:
Ik ben inmiddels weer helemaal op de hoogte van je belevenissen in Malang, leuk en "beeldend" door jou omschreven. En wat een leuk nieuws, dat het meisje Difa met hulp van je kakek en nenek kon worden geadopteerd. Wat een schatje om te zien (trouwens alle kinderen op de foto). Gisteren weer een les B.I. gevolgd en kreeg via Hans en Rika de groeten van jou. Bij deze, lieve groeten terug en geniet met volle teugen van je verblijf in Indonesië. -
22 Februari 2007 - 17:19
Jordi:
:S wordt het toch nog ff wat minder leuk voor je meiss !
Balen allemaal zeker ? Heb je mail gelezen en wil er even rustig voor zitten om hem te beantwoorden !
Dat kan helaas wel even duren, omdat ik heeeel erg druk ben !
Wel allemaal hele leuke dingen, dus het zit me niet tegen qua lol hebben !
Het gevoel hebben er eerder geweest te zijn ? hihihih, verbaasd me niet hoor.
Volg maar gewoon de stroom. Waar die je ook heen leidt. Wie weet wie je allemaal gaat ontmoeten ?!
LOLL
Geniet ondanks alles met een Hoofdletter !
Knuf -
22 Februari 2007 - 18:26
Opa En Oma:
hebben je fotos uitgeprend van difa ,erg leuk allemaa zijn er blij mee . groetjes opa en oma -
22 Februari 2007 - 21:35
Fred:
Leuk dat je ook direkt een paar woorden vertaald. Hoop dat de poes het toch redt. -
22 Februari 2007 - 22:49
Maudy:
Ja, Laura overal is wel eens wat. Maar je deed er goed aan om naar dat internetcafé te gaan, zo lezen wij tenminste wat daar gebeurt.
Hier behoorlijk druk met de foto's van de afgelopen soosmiddag. De helft staat op de website, nu nog het verslag en dan kan ik weer aan de nieuwe flyer beginnen.
Ga lekker genieten van die kindertjes daar, dat is een dankbare taak. Doe Pipiet en de rest mijn groeten als je wilt en Pansye een kusje.
Leuk kindje dat je Opa en Oma hebben geadopteerd, weer iemand BLIJ!